måndag 5 januari 2009

Lite lat

Har inte gjort mycket de senaste dagarna. Har mest legat och filosoferat. Lite under täcket och lite på kontoret och lite i soffan.
Dom har försökt och kasta papperstussar till mig och nå'n liten vit boll och idag kom det fram någon sorts orange flygfisk som jag högg i nacken men sen struntade jag i den. Hade inte lust med något flygfiske. Det ligger en råtta på golvet i rummet också. Jag var dit och nosade på den för att se om det var nå't att ha men den var ju stendöd. Den har legat där hela dagen och dom verkar inte vilja plocka bort den.
Kanske jag städar bort den åt dom sen. Papperstussarna har jag lagt under soffan och bakom gardinen. Nere i hallen har jag lagt en tuss mellan hans skor och en bakom dörren.
Två saker har det hänt idag.
Kan ni tänka er....hon höll på att sätta sig rakt på mig! Jag låg ju där i soffan helt synlig och hon bara kom där och tänkte dunsa ner rumpan rakt på mej. Inte klok på en fläck! Som tur var hann hon känna med handen att det faktiskt var upptaget där innan hon satte sig. Hörruduru sa jag, vad håller du på med?
Ja, hon sa förstås förlåt och så och mumlade nå't om att det skulle vara hennes plats på nå't sätt. Vet hon inte att katter äger företräde när det gäller soffor?
Den andra saken som hände idag har jag aldrig varit med om förr vad jag kan minnas. Han kom när jag låg där i soffan och hade med sig nå't verktyg som jag fick nosa på. Sen tog han mina tassar en efter en och liksom nöp till lite på mina klor. Knips, knips, knips sa det innan jag hann fatta vad han gjorde. En tass gömde jag i alla fall för honom, under magen, så den fick jag behålla som den var.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Oj vilken dag du har haft. Först ett rumpangrepp och sedan kloklippt. Jag har länge tjatat på husse att vi katter alltid har företräde till ligg och sittplatser i hemmet. Det var först sedan han fick en klo i akterdelen som han verkligen fattade. Kloklippning gillar jag inte heller. Fast för det mesta så håller jag mig lugn så det blir snabbt avklarat. *tass*

Liza sa...

Han har varit ute efter den fjärde tassen både igår och idag, men jag håller undan. Kunde ju knappt ta mig upp i sängen i natt. Fick inget grepp ju. Det är förresten den baktassen och klorna som syns på bilden på mig under stolen.
*tass tbx*