tisdag 14 april 2009

Lite påshelg

Jahapp, så har påshelgen gått över då. Jag förstår varför det kallas påshelg för prasslat med påsar har dom gjort hela tiden. Först kom dom hem med två påsar med mat. I den ena påsen hade dom dessutom två andra påsar. En som dom gömde och en med nötter i som dom började äta på en gång. Gömpåsen skulle vara till häxorna sa dom. Vaddå häxor?? Här finns minnsann inga häxor. Dagen efter prasslade dom med gömpåsen men jag såg inga häxor då heller. Sen gömde dom den igen. Varje dag har dom prasslat med endera nötpåsen eller med gömpåsen och smaskat och ätit och jag har inte fått smaka nå'nting. En dag gjorde hon några bruna saker som hon kallade 'bullar'. Det luktade gott! Vad tror ni hon gjorde med dom då? Jo, hon stoppade dom i påsar och tjoff in i det superkalla skåpet med dom. Där blir dom ju iskalla och stenhårda. Igår var dom borta hela dagen och när dom kom hem hade dom med sig....just det....en påse! Den här gången var det en blomma i påsen. Inget ätligt alls. Nu är både gömpåsen och nötpåsen tom och bortkastade och inte en häxa har synas till så långt ett kattöga når.

Vad har jag hittat på då? Mja... jag inspekterade västra sidan på huset och hittade bland annat en högst intressant källardörr.Tog mig in på granntomten. Där gjorde jag en nosologisk inspektion av diverse skräp som låg bakom grannens vedbodsamt kollade in jaktmarkerna under vedboden för kommande behov. De ser lovande ut.Självklart markerade jag staketstolpen som min bara så ni vet.Dagen efter utförde jag en mindre inspektion av den östra sidan på huset men distraherades av ljudet av tvåhjuliga trampmonster och avvek tidigt och tog skydd inomhus.
Dag tre ville jag inte gå ut alls. Nä!
Dag fyra fick jag inte gå ut när jag ville. Vaddå kväll och mörkt? Jag är minnsann inte mörkrädd. Fegisar!

1 kommentar:

Unknown sa...

Vilka snålisar. Klart man måste bjuda oss katter på lite gott. Men i stället ska det kastas bort på massa häxor och annat. *mutter* Smart att börja undersöka området redan nu. Då är du redo när sommaren verkligen tittar fram.