lördag 11 juli 2009

Lite svalare


Matten har varit lite omöjlig ett tag nu. Inte har hon skrivit på jättelänge fast jag har jamat åt henne att göra det flera gånger. Har ju inget att skriva om ju, har hon sagt. Men det finns ju massor, jamar jag! Flugan som jag jagade livet ur häromdagen till exempel. Gäddan jag mumsade i mig.
Eller det förjamade vattnet som någon hällde över oss den här veckan. Det var det värsta! Jag ville ju så gärna gå ut då när dom kom hem från sina jobb och jamade det åt dom när dom kom hem. Jamen visst får du det, sa hussen och öppnade dörren. Därute bara hääällde någon vatten, hur mycket som helst, över trappan och vägen och gruset och gräset och sen var det någon som blåste allt vatten på tvären dessutom. Fy bubblan! Jag stack ut nosen men drog in den igen fortare än kvickt med kommentaren: Mjaomjaomjaomjäääämjaomjämjaooomjääämjaomjaomjaomjao!!! Ruskade på huvet och tippade omkull på mattan i hallen med en suck! Den kvällen fick jag mycket bus och gos istället, så det blev en bra dag ändå.
Nu är det lite svalare ute och man orkar faktiskt vara ute flera stunder. Idag har jag utfört nosologisk undersökning av brummisen. Efter att jag konstaterat att den inte innehöll någon människa (som gör så brummisen brummar och rör på sej) intog jag en stunds viloläge i halvskuggan därunder.

Nosologisk inspektion av brummis utförd!

Viloläge intaget.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Man hör ju att du haft hur mycket som helst att jama om. Typiskt människor att inte veta vad som är viktigt.Vi har också haft någon som hällt massa vatten och sedan blåst runt det. *ryser*
Var försiktig när du undersöker brummisar, dom är lömska.

Liza sa...

Det är lugnt Sippo! Den här brummisen har jag stenkoll på.