söndag 11 juli 2010

Lite slaaak

Det är sååå varmt överallt! Jag ligger lite här och lite där, under en stol, under ett bord, i en fåtölj eller mitt på golvet. Puhjam! Emellanåt slurpar jag i mig lite vatten och tar mig en bit gädda och sen sträcker jag ut mig på svala golvet igen.
Nåjam, man ska väl inte klaga. Snart får vi säkert akta oss för frostskador i morrhåren igen.

Vi har haft lite semester. Matte och husse har varit ute och brummat med fina plåtkatten, Tigern. Den skulle ställas ute en dag längst ner i Sverige. Brummisar är konstiga. Dom är ju utomhus mest hela tiden tycker jag och ändå måste en del ställas ut på speciella ställen ibland.
Jag vaktade huset tillsammans med gammelmatten under tiden dom var ute och brummade. Vi hade några gosiga dagar tillsammans hon och jag. Hon lyxade till det med gädda på varmt fat. Mjaom!

I förrgår kom det en speciell leverans till mig också. Det var Anders som levererade gädda från Byn på väg hem till Sundsvall. Det var länge sedan jag träffade honom och kommer man med go'fisken så är man speciellt varmt välkommen. Tass, tass!

Jag utförde en noggrann buskologisk undersökning i förrgår också. Allt enligt Sippos rekommendationer.
Jag kan rappojama att allt var i sin ordning och liggvänligheten i busken var helt okej. Lagom med skugga, lagom med sol.
Igår låg jag mest inomhus eftersom det var svalare inne än ute, men jag tog mig en sväng ut till myntabaren på kvällskvisten. Och idag är det visst söndag... hmm ... vart mjausan är mina söndagsräkor???

7 kommentarer:

Findus, Isak och Rasmus sa...

Ytterst märkligt med brummisar som måste ställas ut på vissa platser! Vad lyxigt att få gäddleverans till dörren. *slickar nosen* Viktigt att du provade ut liggvänligheten i buskarna. Det måste ju finnas en lägsta godtagbar standard. Lycka till med räkönskningen. Kurr och burr.

Dui och Deco sa...

Gädda låter kalas! Visst är det skönt att ligga under en buske? Nosbuff

Trollungarnas Värld sa...

Det måste vara nåt speciellt med eran brummis om den ska ställas ute på vissa ställen. Våra brummisar står alltid ute..men alltid på samma ställe..
Lyxigt det där med gäddleveransen...*avis*

Katten Lisa sa...

Vad konstigt med brummisar som måste ställas ute i södra Sverige? Jag bor i södra Sverige, men jag har aldrig sett någon plats brummisar ska stå på? Våra står alltid på gården. Ska din brummis också stå här?
Gädda har jag aldrig smakat, men det är ju en vitfisk, så det är säkert smaskens!

Jenny och Majsan, klosterkatter sa...

Oj - vi bor visserligen inte ända nere i södra Sverige för vi bor vid sydöstra sidan av Vänern och här brukar det ibland så brummisar ute. Idag t.ex. när blogghjälpen från Södertälje katthem och hennes man var här, så stod deras fina brummis utanför på garageuppfarten en lång stund... medan tvåbeningarna fikade och vi nosade på allt godis som blogghjälpen hade med sig till oss!

Tassisar från Jenny och Majsan som kommer från Södertälje katthem

Xantippa sa...

Hej Liza! Du är verkligen energisk med buskkontrollen! Är gädda din favvofisk? Här hemma får vi bara tonfisk vilket vi älskar, men det vore kul med omväxling. Har du ett bra tips på en nybörjarfisk?

Liza sa...

Findus, Isak och Rasmus: Räkönskningen funkade! *Kurr*

Dui och Deco: Buskliggning är jätteskönt nu när det är så flämtvarmt. *Nosbuff*

Maya: Den här brummisen är speciell och står mest inne fast nu på sommaren brummar dom i den ibland och så ska den utställas ibland...

Gustav: Brummisen står i garaget här hemma igen. Den skulle bara ställas ute i Ronneby en dag.
Jag lovar dig att Gädda är smaskens Gustav!

Jenny och Majsan: Visst är det härligt med besökare som har godis med sig.... *Tassisar*

Xantippa: Man måste vara noga med buskkontrollen innan man lägger sig ner. Gädda är apselut min favvofisk. Tonfisk vet jag inte hur det smakar, tror jag.
Nybörjarfisk? Hmmm....måste vara GÄDDA! En sak vet jag: Våga vägra TORSK, bläääk!