söndag 22 mars 2009

Lite boktips II


Måste bara ge er ett boktips igen.

Bibliotekarien Vicki Myron har tassat ner berättelsen om Bibliotekskatten Dewey.
Min tvåbening har läst den nu och berättat för mig och den är jättebra. Dewey bodde i stad som hette Spencer i (M)Iowa. Vicki Myron hittade honom i bokinkastet på biblioteket en morgon. Då hade han nästan frusit ihjäl. Hon tog hand om honom och han fick stanna kvar på biblioteket och jobbade där i 19 år. Han blev jättekänd och det kom till och med folk från Mjapan dit för att filma honom.

Jag har hittat filmer om Dewey på YouTube som jag har lagt länkar till här till vänster i mitt bo.

Idag skulle jag egentligen ha fått testa att gå ut, men tvåbeningarna åkte på sjukbesök och kloklippningsuppdrag istället. Det var hennes mammas katt, Pelle, som hade gjort nåt galet och fått ont i benet och så behövde han klippa naglarna. Det var visst inte så stort fel på honom men han haltar lite på bakbenet. Inga sår och inget svullet. Om han inte blir bättre på några dagar så måste dom nog åka till sticktanterna (hemska tanke) med honom så dom får titta på benet.
Nagelklippningen gick visst sådär.... han gömde det onda benet så den tassen blev oklippt.
Pelle är ganska lik mig tycker jag. Han gillar inte heller blixtermanicken.

Pelle

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken fin historia. Hoppas den hemsking som stoppade ner stackars Dewey, får evig ångest och dålig andedräkt. Ångest över att fulingen förlorade en bra vän och pengar. Det kommer säkert nån kräva en andel av pengarna. *fräser*

Liza sa...

Ja, och evig klåda på kroppen tycker jag att den som stoppade Dewey i bokinkastet är värd.
Några pengar ska dom då inte ha. Det tassar vi på!