tisdag 1 juni 2010

Lite knöligt

Jag har varit hos stickisarna idag. Fy mjaow!!
Dom där pillrerna som jag får tillsammans med mina söndagsräkor är elaka piller. Jag har fått knölar under magen och så har det blivit en svart plupp på mitt öra också. Knölarna under magen har jag haft i många år men den svarta pluppen har växt till sig under vintern och särskilt nu på våren. Först var den liten och vit och då trodde matten att jag hade fått in en rosentagg eller nå't där. Sen gick det hål på den och sen har den blivit svart och växt.Knölarna på magen har också växt lite på sista tiden och i helgen upptäckte matten och hussen att det kom ut saker ur en av mina knölar på magen och då ringde dom till stickisarna.
Uschjam vad jobbigt! Först låste matten och hussen in mig i buren och sen fick jag åka i brummisen och det svängde och killade i magen hela tiden. Matten pratade med mig hela resan men hon lyssnade inte på vad jag jamade. "Släpp ut mig!" jamade jag. "Såja, såja", sa hon bara. "Det går så bra gumman. Snart är vi framme."


När vi var framme släppte dom ut mig på ett bord i ett rum som luktade otäckt och där höll husse fast mig! "Mjaooo!!"
Farbror Stickis kände och klämde på min mage och sen pratade dom om mig en stund. Sen kände han och klämde igen och klämde ut lite gegga ur min ena spene. Sen hände nå't som jag inte riktigt fattade, men det stack liksom till lite i nacken.
Dom pratade nå't om "att ge antibiotikatten" och "elakartade....söva....kanske inte vaknar upp....oroar och triggar igång....bättre låta det vara..."
Sen stoppade husse tillbaka mig i fängelseburen och så jamade dom tack, tack och sen åkte vi brummis hem igen. Det gick mycket bättre att åka hem. Då passade jag på att vila lite.
När vi kom hem skyndade jag mig på lådan, för jag hade blivit så kissnödig. Mumsade i mig lite gädda och sen sov jag en stund i en solstrimma på golvet i hallen. Nu har jag "straffat" matten och hussen för allt det otäcka och legat och sovit i bästa blåa soffan, där jag vet att jag inte får sova och lägga hårstrån, hela eftermiddagen. Där fick ni!

6 kommentarer:

Dui och Deco sa...

Nu blir vi oroliga här, vad är det som är fel? Den där pricken såg riktigt skum ut. Bra att du varit hos stickisen även om det är läskigt där. Tröstbuff

Xantippa sa...

Nej men lilla hjärtat, är du allvarligt sjuk? Nu blir jag riktigt orolig.

Anonym sa...

Jag blir ju också orolig nu. Vad är det för elaka pluppar som bråkar med dig?

Findus, Isak och Rasmus sa...

Inget kul att vara hos stickisen! Lika bra att demonstrera det genom att håra ner i förbjudet-soffan. Fast vi undrar också så, vad det var för dumma pluppar du hade fått. Hoppas att antibiotikatt hjälper. Kurr och burr.

Liza sa...

Hej mina govänner. Elakingarna på magen är juvertumörer och den på örat är också en elaking sa farbror Stickis. Antibiotikatten hjälper bara mot den infekterade spenen så den ska sluta vätskas. Matte är lite orolig att det ska bli fläckar i den förbjudna blå soffan, men just nu håller det tätt.
Nosbuffar till er alla.

Xantippa sa...

Men så oerhört tråkigt! Känner du av det elaka, har du ont? Finns det något veten kan göra?