söndag 13 juni 2010

Lite skön söndag

I morse väckte jag matten och hussen med att komma in i sovrummet och jama Ma-a-a-a-ao! .....eller Nu-får-ni-stiga-u-upp! för er som inte kan jamiska. Men inte steg dom upp heller.
Då hoppade jag upp i sängen och kröp ner bredvid husse. Efter en stund bytte jag ställning och då flyttade sig hussen närmare matten och grymtade nå't om '..tvärs över..' som jag inte förstod. Matten tittade upp på mig och undrade hur jag låg egentligen och då reste jag på mig och promenerade över husses huvud och kröp ner mitt emellan dom.....ååååååhhhh....vad det blev myyyysigt, varmt och gosigt. Kurr och spinn!
Sen var det frukostdags och alla steg upp ur sängen och gick ner till köket. Jag serverades torrisar till frukost, inte riktigt vad jag ville ha. Matten och hussen åt sin gröt och jag jamade att jag ville ha Dentisar till frukost. Hussen gick till det iskalla skåpet och plockade och jag jamade om han hade gädda där? Nej, det är slut på den, sa hussen. Då vill jag ha Dentisar, jamade jag igen. Efter en lång stund ställde husse ner det blåa fatet med söndagsräkorna. Jag nosade på dom och jamade igen att jag ville börja med Dentisar! Vill inte ha räkisarna nu. Fattar ni dåligt?
Efter hundra jam fick jag äntligen några Dentisar av matten. Trögfattisar!
När jag ätit upp dom gick jag upp på övervåningen igen och efter en stund kom hussen och serverade räkisarna där JAG ville ha dom.
Matten och jag gosade en lång stund på mattan i rummet och det blev så där övergosigt så jag blev tvungen att gnaga lite på hennes händer och sparka med bakbenen emellanåt. Jag gnagde bara lite försiktigt och använde bara mjuka tassar.
Sen gick dom ut på gården och grejsade med ditten och datten medan jag kröp under täcket och vilade.

På spaning efter den tid som flytt.

På eftermiddan jamade jag till matten att jag ville gå ut en stund. Hon klädde på mig halsbandet och följde med mig ut. Jag har inte varit ute sedan den där otäcka resan till vettisen, men nu kände jag att jag måste göra en kontrollrunda runt gården igen. Mjodå, allt fanns på plats och mushålen är kvar. Trädgårdsboden luktade som den skulle och garaget hade inte flyttat på sig.
Dom obehagliga kajsingarna flaxade omkring där uppe i luften och väsnades och dom hade skräpat ner lite på grusgången också. Dom hade slängt sina fjädrar där. Flera stycken. Ohyfsat, tycker jag, att skräpa ner så när dom faktiskt får bo gratis i skorstenen.

Nosa, nosa.....mjahapp... är det så här flaxiga kajsingar luktar.

Efter avklarad kontrollrunda gick jag in igen och vilade. Ikväll har jag gosat mera med matten, busat lite med hussen, snokat under gästsängen där det finns spännande kartonger och nu tänker jag lägga mig i fåtöljen och sova.

5 kommentarer:

Trollungarnas Värld sa...

*hm* det låter som om du haft en sån där riktigt härlig kanon dag! *nosbuff*

Dui och Deco sa...

Mys och promenad! Låter som en bra dag! Nosbuff

Anonym sa...

Så härligt det låter allting. Först lite morgongos och så lite Dentisar till frukost (efter mycket tjat).

Findus, Isak och Rasmus sa...

Räkorna smakar godast, om man själv får bestämma var de ska serveras. Duktigt av dig, att vara så pedagogisk och TYDLIGT jama om för husse och matte att det var Dentisar du menade. Fräcka de är, de där kajsingarna, som bara skräpar ner. Kurr och burr.

Xantippa sa...

Mmm, vilken härlig dag. Jag känner igen det där med övergosigt, när det drabbar mig så hugger jag matte i handen, som ett varningstecken liksom.